Bosc. Espai arbrat que creix amb el vent, la pluja i el sol.
L’horitzó emmarca el camí, fa de fita i d’esperó. Sempre hi és.
L’escorça textura l’arbre i explica d’on ve. Nodes, branques, tronc. Trajecte.
Descobrir Catalunya va sortir al carrer el març del 1997. Era un nou concepte de publicació adreçat a un lector que valorava el turisme de proximitat, el descobriment del propi país i el plaer del viatge. Les fotografies acurades, la col·laboració d’excel·lents escriptors i periodistes i un lector sensible a noves propostes aviat van convertir-la en la revista de viatges de referència. Avui és la revista líder del segment de geografia i viatges del país i la degana de les publicacions de divulgació en llengua catalana.
Idea i projecte: Descobrir Catalunya Documentació, textos i execució: Cristina Masanés Disseny expositiu: Pep Canaleta. 3carme33.com Producció: Sàpiens publicacions i Palau Robert de la Generalitat de Catalunya Itinerància: Sala d’exposicions de la Diputació de Lleida, Lleida, juny de 2011 Palau de Congressos de Tarragona, febrer-març de 2012 Espai Cultura Unnim, Sabadell, febrer-maig de 2013 Expoebre, Pavelló firal de Tortosa, maig de 2014
No deixis de visitar
Blog de la Maria Rosa Vila, fotògrafa i editora gràfica de Descobrir
http://enfocant.blogspot.com.es/2010/12/descobrir-catalunya-inaugura-una.html
http://www.descobrir.cat/
Un mundo és un dels quadres emblemàtics del surrealisme dels anys 30. Va pintar-lo una noia de 18 anys que havia nascut a Portbou, a l’Alt Empordà, el novembre de 1911. Celebrat per la crítica, va ser exposat a Madrid i a París, tot projectant la seva autora a l’escena artística internacional.
(Re)visions del món. 100 anys d’Ángeles Santos Torroella vol retre homenatge als 100 anys d’Ángeles Santos, que viu a Madrid. Catorze artistes visuals vinculats a l’Empordà dialoguen amb un dels quadres més emblemàtics d’aquesta pintora.
Pere Bellès · Rosa Brugat · Miquel Duran · Xavier Escribà · Assumpció Mateu · Antonio Federico · Teresa Jordà Vito · Montse Herrera · Norman Narotzky · Ramon Pujol Boira · Gemma Romero Goday · Hélène Yousse · Carme Sanglas · Roger Cortés
Projecte: Ajuntament de Portbou Producció executiva i textos: Cristina Masanés Producció: Ajuntaments de Portbou i Sitges
Europeista, federal, català, socialista i republicà. El mes de març de 1939, un mes després de l’ocupació de Girona per les tropes franquistes, Carles Rahola va ser condemnat a mort en consell de guerra sumaríssim. Havia estat un intel·lectual i periodista, un historiador i escriptor, un home d’idees i d’amics discret en les maneres i en la vida. El franquisme va silenciar la seva mort durant 30 anys. Hi ha morts que retallen la vida. Per contra, hi ha idees que la fan créixer, la projecten més enllà dels fets.
Carles Rahola, idees que eixamplen vides mostra diferents aproximacions possibles a la figura d’aquest intel·lectual absurdament immolat. L’exposició, de l’any 2009, es va produir amb motiu del 70è aniversari de l’acabament de la Guerra Civil i de l’afusellament de Carles Rahola.
Producció executiva, documentació i textos: Cristina Masanés Imatge i gràfica: Ajuntament de Girona Producció: Ajuntament de Girona
La figura de Josep Irla, el president que va prendre el relleu a Lluís Companys, és poc coneguda. Nascut a Sant Feliu de Guíxols el 1876, aquest republicà diputat al Parlament de Catalunya i al Congrés de Madrid, va ser el President del Parlament al final de la Guerra Civil. Després de l’execució de Lluís Companys, i ja a l’exili, va ser nomenat President de la Generalitat organitzant un govern a l’exili amb Josep Tarradellas com a primer conseller. Personatge discret i eficaç, va dimitir l’any 1954 cedint el relleu a Tarradellas. Quatre anys més tard, moria a Sant Rafael, a la Provença. L’exposició dóna a conèixer el perfil humà i polític de qui va ser el President a l’exili durant 14 anys, des de 1940 fins a 1954.
Producció executiva, documentació i textos: Cristina Masanés
Imatges i gràfica: Joan Juanola
Producció: Ajuntament de Girona i Fundació Josep Irla
Itinerància:
-Museu del Suro, Palafrugell, setembre de 2007
-Santuari de la Mare de Déu del Mont, Girona, primavera de 2008
-Biblioteca Octavi Viader i Margarit, Sant Feliu de Guíxols, octubre de 2008
-Facultat de Lletres de la Universitat de Girona, novembre de 2008
-Casa de Cultura de la Diputació de Girona, Girona, desembre de 2008-gener de 2009